Петанк с блондинки

Тази седмица се проведе турнир по Петанк в центъра на гр. София. Красивата и енергична  Оля Ускова събра на едно място повече от дузина красиви, руси изкушения, за да им покаже ,,Що е то Петанк“. За правилата на играта и спазването на всички условия се грижеше и арх. Калин Панайотов, председател на Българска Федерация по Петанк.

Оля Ускова и блондинките       Коктейл с Оля и блондинките

Момичетата на Art Crew  също взеха активно участие в интересната надпревара с метални топки. Така с усмивки, добро настроение и силно блонди присъствие се разигра една игра, чийто корени произлизат още от 8-9 век.

        

Петанк е френска игра с топки. Играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра и твърда настилка от пясък или сгур.  Топките, които се използват за играта са от  специална метална сплав и тежат от 600 до 800 гр., а диаметърът им е около 70 мм.

В България петанк се играе от 2000-та г. Играта е въведена тук от Стефан Стамов, който е и президент на Българската федерация по Петанк. Тя обединява десетина клуба от София, Шабла, Варна, Троян, Раднево и др.

Предстои и провеждането на тазгодишното издание на Европейското първенство по Петанк в к.к. Албена, от 24-ти  до 27-ми Септември.

Share by

Your thoughts, please

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *